Peppelrode: Let's do the twist

Swingende heupen, een saxofoon en boxen op het hoogste volume. De bewoners van verzorgingstehuis Peppelrode werden donderdagmiddag getrakteerd op muziek.
"Come on baby... Let's do the twist". Een oude hit knalt uit de geluidsboxen die gericht zijn op de bejaardenwoningen van Peppelrode. Het muziekuurtje dat normaalgesproken binnen in het complex plaatsvindt, is naar buiten verplaatst wegens de corona maatregelen. Een man met saxofoon danst op het gras en zwaait uitbundig naar de vele ramen.
Bij het muzikale tussenstuk doen zijn heupen wild mee. Na een paar seconden wordt langzaam de respons zichtbaar. Op de bovenste verdieping is de hand te zien van een bewoner die op het ritme meewaait. Een ook voor de andere ramen verschijnen mensen die zichtbaar aan een verzetje toe zijn.

"We willen deze mensen een geluksmomentje bezorgen" zegt Judith Hovenaar van Vitalis, de initiatiefneemster. "Het is prachtig als je de bewoners voor het raam ziet verschijnen. Ze genieten van de muziek. Het is hard nodig om ze af en toe zo'n moment te bezorgen. Ze hebben het niet makkelijk nu."
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen