advertentie Banner Profile Mekkes

Pegida ME politie in linie om spandoek Studio040 / Alain Heeren

Pegida wil weer komen, nu drie dagen op rij

De anti-moslimorganisatie Pegida wil volgende week drie dagen op rij komen demonstreren in Eindhoven. Daarvoor heeft de groep een vergunning aangevraagd bij de gemeente, meldt het Eindhovens Dagblad. Er is een vergunning aangevraagd voor 11, 12 en 13 juni.

Pegida mocht al twee keer eerder komen demonstreren in Eindhoven. De eerste keer blies de organisatie hun demonstratie zelf af. De tweede keer werd er wel gedemonstreerd, tot de politie ingreep omdat de situatie door tegendemonstranten te gevaarlijk werd.

Sindsdien heeft burgemeester Jorritsma nieuwe verzoeken van Pegida om te komen demonstreren, niet meer toegestaan. De anti-islamorganisatie wilde onder meer afgelopen donderdag en aanstaande zaterdag naar Eindhoven komen. De burgemeester is bang dat er opnieuw rellen ontstaan, de veiligheid kan niet worden gegarandeerd.

Ondanks die afwijzingen geeft Pegida dus niet op. Eerder noemden ze de redenen van de burgemeester al 'smoesjes'. Het is nog onduidelijk of er deze keer wel toestemming wordt verleend.

Laat je reactie achter