Studio040

Pegida verplaatst startpunt demonstratie

Pegida is verontwaardigd over beperkingen die zijn opgelegd aan de tegendemonstratie van aanstaande zondag door de gemeente Eindhoven. Daarom heeft de anti-Islamorganisatie besloten zich bij een andere pro-pietendemonstratie te voegen op de Markt en vanuit daar naar het Stadhuisplein te lopen.

Van de gemeente Eindhoven mag Pegida geen spiegels meenemen. Daarmee wilden de actievoerders KOZP met "zichzelf confronteren". Daarnaast mag de anti-Islamorganisatie de aggregaat niet per auto naar de locatie brengen en is zingen en schreeuwen verboden vanwege de coronamaatregelen. 

'Hiermee maakt men ons het onmogelijk een normale demonstratie te houden, een stil tegengeluid vanuit een hoekje van het plein is niet hoe wij demonstreren voorstellen, als dat al mogelijk is, want we zien Jorritsma in staat dat hij bij de eerste “schreeuw” de demonstratie laat ontbinden, bij deze burgemeester moet je namelijk nergens meer vreemd van opkijken', legt Edwin Wagensveld van Pegida uit op zijn website.

Bovendien wil de gemeente Eindhoven een startpunt afspreken met Pegida, maar Wagensveld vreest dat het een plan is om het onmogelijk te maken voor pro-pieten om zich bij de tegendemonstratie te voegen. Daarom heeft de anti-Islamorganisatie besloten zich bij een andere tegendemonstratie te voegen op de Markt om 12:00 uur en daarna naar het Stadhuisplein te gaan. 

Reactie gemeente
De gemeente Eindhoven laat in een reactie weten dat Pegida wel versterkt geluid en/of aggregaat mag meenemen naar het Stadhuisplein, maar vanwege veiligheid zijn voertuigen en aanhangers niet toegestaan. 

Laat je reactie achter