advertentie Banner Profile Mekkes

Pegida bord iedereen is welkom Studio040

Pegida mag komen demonstreren, volgende week op het Stadhuisplein

Pegida mag komen demonstreren in Eindhoven, dat laat burgemeester Jorritsma weten. Volgende week woensdag 19 juni, op het Stadhuisplein.

Pegida had voor deze week drie demonstraties aangekondigd, vandaag, morgen en overmorgen. Die aanvragen worden goedgekeurd. Maar, zegt de gemeente, op basis van de Wet openbare manifestaties mag de burgemeester wijzigingen aanbrengen in datum, tijd en locatie van aangekondigde demonstraties. En dat is hier dus gebeurd.

De gemeente schrijft dat afgelopen weekend al met Pegida is overlegd over de nieuwe datum en andere locatie. De anti-moslimorganisatie was het overal mee eens, behalve met het wijzigen van de locatie: Pegida wil graag bij de moskee in de buurt demonstreren. Maar dat wil Jorritsma niet toestaan, omdat hij de kans op wanordelijkheden dan te groot vindt.

Jorritsma vindt dat het Stadhuisplein als A-locatie in de stad een redelijk alternatief is. Ook tegendemonstranten krijgen de gelegenheid hun stem te laten horen op het Stadhuisplein. Er is daar genoeg ruimte, voor demonstranten en voor hulpdiensten. En: het Stadhuisplein ligt niet in een woonwijk, zodat burgers er geen last van hoeven te hebben.

Laat je reactie achter