advertentie Banner Siteli

Dela

Paterskerk verbouwd, DOMUSDELA open

De hernieuwde Paterskerk is vrijdag geopend. Klooster Mariënhage en de kerk zijn de afgelopen zeven jaar verbouwd. Daarmee is DOMUSDELA in het leven geroepen en dat is meer dan alleen een kerk.

Het nieuwe complex verbindt het oude Augustinianum met de Paterskerk en vormt zo één geheel. In DOMUSDELA zijn verschillende ceremoniezalen waar bijvoorbeeld uitvaarten kunnen worden verzorgd. De zalen zijn ook geschikt voor trouwerijen, feesten, vergaderingen en concerten.

De architect van het complex, Bert Dirrix, is trots op het resultaat. "Het is echt bedoeld voor alle Eindhovenaren. Vroeger waren deze gebouwen erg gesloten, in de kerk kwam je alleen voor diensten. Nu hebben we samen een geheel gecreëerd waar het de bedoeling is dat iedereen zich welkom voelt. Het is een openbaar gebouw waar je gewoon binnen kan lopen."

In het complex zit ook een hotel en brasserie. Augustijn Louis Mulder vindt het vernieuwde gebouw een geweldig project. Hij is blij dat het gebouw na zoveel jaar af is en dat de kerk weer wordt gebruikt. "Samen met de andere paters hoop ik dat de kerk dient waar hij ooit voor diende: dat mensen hierheen komen om elkaar te ontmoeten."

Laat je reactie achter