advertentie Banner Siteli

Nieuwe inrichting van de raadszaal Pleun Wolters

Partijen willen opheldering renovatie raadszaal

Onafhankelijk raadslid Mary-Ann Schreurs en GroenLinks Eindhoven willen opheldering over de renovatie van de raadszaal.

Architect  Bert Staal en kunstenaar Matty Christensen, van Buro Staal/Christensen, waren betrokken bij de renovatie van het stadhuis in 2002. Ze zijn echter niet te spreken over beslissingen die zijn gemaakt bij de laatste renovatie van het interieur van het stadhuis.


Bij die renovatie zijn verschillende kunstwerken en meubelstukken verminkt of vernietigd. Dit werd bovendien gedaan zonder dat de architect en kunstenaar die hiervoor verantwoordelijk waren, werden geraadpleegd.

Oud ijzer
Zo werd het lichtkunstwerk dat boven de raadszaal hing, gesloopt. Sommige delen werd verkocht als oud ijzer. De oorspronkelijk prijs van het werk was zo'n 300.000 euro.

Proces
Naar aanleiding van de boosheid van de architect en kunstenaar stellen Schreurs en GroenLinks raadsvragen. Schreurs wil weten, in het verlengde van de brief van Buro Staal/Christensen, hoe het proces rond de renovatie en in het omgaan met de kunstwerken, is verlopen. Ook wil ze weten wat de rechten zijn van de kunstenaars.

Vernietiging voorkomen
GroenLinks wil daarnaast weten welke partijen betrokken waren bij de renovatie en hoe is bepaald welke elementen en objecten van de oude inrichting als kunstwerk werden beschouwd. Ook wil de partij weten hoe het college denkt over het hergebruik van bepaalde elementen en kunstwerken om vernietiging te voorkomen.

Laat je reactie achter