advertentie Banner Siteli

Studio040

Partijen willen 'kader' voor evenementen

De VVD, 50 Plus, de LPF en D66 willen dat het stadsbestuur voorwaarden opstelt waaraan organisatoren hun evenementen kunnen toetsen.

Naar aanleiding van het annuleren van Park Hilaria willen de partijen een duidelijk kader waarmee duidelijk wordt wat evenementen wel en niet mogen doen. Om dat dit ontbrak bij het annuleren van Park Hilaria, was er veel woede en frustratie bij kermisexploitanten. Ook omdat kermissen in Midden- en West-Brabant wel mochten doorgaan.

De partijen schrijven dat er ook in de tweede helft van het jaar de nodige evenementen op de planning staan. Onder meer de introweken van TU/e en Fontys, Glow en Dutch Design Week. 

Onwenselijk
De VVD, 50 Plus, de LPF en D66 vinden het onwenselijk dat in de regio en in Eindhoven verschillend kan worden omgegaan met verschillende evenementen. Ook laten de partijen weten het belangrijk te vinden dat evenementen georganiseerd kunnen worden wegens de economische impuls die ze geven. In wijken en buurten leiden evenementen tot meer sociale cohesie. 

90 procent
De partijen willen dat het stadsbestuur samen met de Veiligheidsregio tot een duidelijk kader komt. Bovendien moeten negentig procent van de evenementen die vervolgens aan het kader voldoen, doorgang vinden.

Laat je reactie achter