advertentie Banner Siteli

Ten Hagestraat en Q-Park zestig uur dicht

Ten Hagestraat en parkeergarage Heuvel zijn vanwege werkzaamheden zestig uur gesloten van achttien tot en met eenentwintig augustus.

Vanaf zes uur zondagavond tot zes uur woensdagochtend gaat de gemeente non-stop werken vanaf het kruispunt met de Vestdijk tot en met de ingang van parkeergarage Q-Park Heuvel. Hierdoor is de parkeergarage gesloten, maar woningen en bedrijven op de Ten Hagestraat blijven bereikbaar. De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van de Vestdijk-Hertogstraat-Kanaalstraat. 

Nacht
Gemeente Eindhoven wil de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode doen om niet te veel hinder te veroorzaken. Dit betekent dat de werklieden ook in de avond en nacht moeten doorwerken. Het streven van de gemeente is om werkzaamheden die het meeste geluidsoverlast veroorzaken overdag te doen. 

Consequenties
Voor het verkeer zijn er, op de werkzaamheden op de Ten Hagestraat en de parkeergarage na, geen andere gevolgen. De huidige (tijdelijke) situatie is nog steeds hetzelfde, namelijk dat de Vestdijk tussen Ten Hagestraat en Oude Stadsgracht blijft afgesloten. Verkeer kan vanaf het noordelijk deel van de Vestdijk linksaf de Kanaalstraat inrijden. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Kanaalstraat richting het station/noorden rijden.

Zowel parkeergarage Heuvel als de Ten Hagestraat gaan om woensdagochtend zes uur weer open. Wel vinden er op de Ten Hagestraat nog werkzaamheden plaats vanaf negen uur tot het einde van de middag. Werklieden zijn dan bezig met het werken aan de verkeerslichten op het kruispunt, maar de weg is opengesteld voor het verkeer. 

Laat je reactie achter