Studio040

Park Hilaria kan 450.000 bezoekers ontvangen, wel met extra beveiligers

Ondanks de nog geldende coronaregels denkt Park Hilaria komende week 450.000 bezoekers te kunnen ontvangen. Wel worden er veel meer beveiligers en ‘crowd-managers’ ingezet om de Eindhovense kermis in goede banen te leiden.

Zo staan er dit keer niet tien personen klaar om te zorgen dat alles veilig verloopt. De organisatie zet dit keer het dubbele aantal beveiligers en ‘crowd-managers’ in. Zij moeten dit jaar vooral toezien dat het niet te druk wordt. “We denken evenveel bezoekers als voor de pandemie te kunnen ontvangen. Maar we nemen wel extra maatregelen om ervoor te zorgen dat dat ook kan,” ligt Mariola Scheepstra van organisator Eindhoven247 toe. 

Telcamera's en druktemeters
Zo zijn er dus extra beveiligers, en is het terrein iets groter aan de kant van de TU/e. Op die manier hoopt de organisatie extra ruimte te creëren voor wachtrijen, waar bezoekers voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. Daarnaast houden speciale druktemakers en telcamera’s bij of er niet niet teveel mensen binnen zijn. Bezoekers kunnen via de website zien of het een geschikt moment is om te komen. Scheepstra: “We roepen mensen op om verspreid te komen. Op het begin van de avond is het altijd druk. We willen mensen vragen om ook de middag te benutten.”

Terrassen
Park Hilaria staat aangeschreven als een zogeheten ‘doorstroom-evenement’. Dat betekent dat grote groepen mensen onder een aantal voorwaarden zijn toegestaan. De terrassen op het terrein mogen daarom ook een half uur langer geopend zijn dan die bij de horeca in de binnenstad. “Alleen live-optredens bij de terrassen zijn dit keer niet toegestaan.” 

Sluiten
Als het toch te druk wordt op het Hilaria-terrein, dan grijpt de organisatie in. “Dan sluiten we de ingangen voor een tijdje. Tot het weer rustiger is geworden.”

Laat je reactie achter