Jeem Sportsphotography

Pak slaag voor FC Eindhoven tegen Cambuur Leeuwarden

FC Eindhoven is met flinke cijfers onderuit gegaan tegen Cambuur Leeuwarden. In het Jan Louwers Stadion werd zondagmiddag met 2-5 verloren.

De bezoekers kwamen al na vier minuten spelen op voorsprong. Robert Mühren kon na een combinatie eenvoudig binnentikken, 0-1. Cambuur bleef aanzetten en werd na zestien minuten weer beloond. Giovanni Korte kopte de bal terug op Mühren en hij maakte zijn tweede goal van de wedstrijd. Zo'n vijf minuten later werd zelfs de 0-3 gescoord. Issa Kallon brak door aan de linkerkant en tikte de bal in de korte hoek binnen.

Pas na een halfuur voetballen was FC Eindhoven voor het eerst gevaarlijk. Jens van Son zette Joey Sleegers vrij voor de doelman en hij maakte de aansluitingstreffer, 1-3. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de treffer, want vijf minuten later werd uit een corner van Mees Hoedemakers gescoord door Calvin Mac-Intosch. Even later werd de situatie nog erger voor de ploeg van Ernie Brandts. Mawouna Amevor maakte een overtreding en kon met rood vertrekken. Vlak voor rust kreeg Cambuur Leeuwarden nog een penalty nadat er een overtreding werd gemaakt door Maarten Peijnenburg. Mühren was koelbloedig en schoot de 1-5 binnen.

Tweede helft
Van Son en De Keersmaecker werden door trainer Brandts vervangen door Mitchel van Rosmalen en Pieter Bogaers. Ondanks de wissels waren de bezoekers weer de bovenliggende partij. Maar het was FC Eindhoven die als eerste zou scoren na een uur spelen. Uit een corner van Sleegers werd de bal door invaller Pieter Bogaers binnengetikt, 2-5. Tevens de eindstand.

FC Eindhoven neemt het volgende week vrijdag op tegen Almere City, de nummer twee van de competitie.

Laat je reactie achter