SQ Vision / Jozef Bijnen

Paard gered van bevroren plas in Waalre

Een paard is zondagmiddag gered van een bevroren plas aan de Gorlooplaan in Waalre. Het dier was uitgegleden en lag uren op het ijs. Bij het proberen op te staan heeft het paard verwondingen opgelopen.

Rond tien uur zag een voorbijganger hoe het dier uitgleed, omviel en bleef liggen op de bevroren plas in het weiland. De passant probeerde vervolgens de nabijgelegen manage te bellen, maar kreeg niemand te pakken en is er vervolgens naartoe gelopen. De paarden bleken niet van de manege te zijn, maar van iemand anders.

Ergens lijkt vervolgens iets te zijn misgegaan, want de hulpdiensten werden pas uren later gebeld. Rond kwart over een kwam de brandweer ter plaatse en toen lag het paard nog op zijn zij. In de tussentijd had het dier verschillende keren proberen op te staan en heeft zo verwondingen opgelopen.

Door de brandweer is het paard overeind geholpen en naar een voederbak gebracht. Het dier hield zijn been steeds omhoog en dus hebben de hulpdiensten hulp ingeschakeld. Een dierenarts is ter plaatse gekomen om het paard te helpen. 


Laat je reactie achter