Studio040

Overlast rond noodopvang daklozen in Klokgebouw

Politie en gemeente nemen maatregelen om de overlast rond het Eindhovense Klokgebouw de kop in te drukken. Volgens het stadsbestuur is op de locatie veel overlast, nu er een noodopvang voor daklozen zit.

Zo gaan de politie en beveiligers de komende weken extra surveilleren rond het Klokgebouw. Ook worden de deuren van de opvang ’s avonds eerder gesloten, om te voorkomen dat iedereen in- en uitloopt. Daarmee hopen gemeente, politie en opvangorganisatie Springplank040 dat de overlast beperkt blijft.

Extra opvang
De tijdelijke opvang werd onlangs geopend, vanwege de verscherpte coronamaatregelen. De locatie is voor groepen die niet in de reguliere daklozenopvang terecht kunnen. Dan gaat het voornamelijk om Oost-Europese arbeidsmigranten die hun baan, en hun woning zijn verloren. Ook aan de Mathildelaan werd een extra winteropvang geopend. De centra zijn zo ingericht dat er anderhalve meter afstand kan worden gehouden.

Toestroom daklozen
Volgens burgemeester en wethouders is er een enorme toestroom naar de opvangplekken. De toename is ‘ook van mensen die geen binding met de stad Eindhoven lijken te hebben en uit andere steden afkomstig lijken te zijn. Wij zijn ons aan het beraden over wat te doen met deze groep die nu gebruikt maakt van de beschikbare faciliteiten’, aldus het stadsbestuur.

Langer open
Om de nood in tijden van de huidige lockdown een beetje te kunnen ledigen, heeft de gemeente besloten om de noodopvangcentra tot april open te houden. De koude winterperiode is ook aanleiding voor dit besluit. Zo bepaalde de gemeenteraad eerder dat er een noodopvang moet zijn als het gaat vriezen.

Laat je reactie achter