Studio040

Ouders ‘t Schrijverke overhandigen 500 handtekeningen aan wethouder

Ouders van scholieren van basisschool ‘t Schrijverke in Mierlo hebben woensdag 534 handtekeningen overhandigd aan wethouder Van Otterdijk. De ouders vinden dat de gemeente wat moet doen aan het tekort aan lesruimte.

Bij de start van het nieuwe schooljaar dreigt ‘t Schrijverke, dat twee locaties heeft in Mierlo, met een serieus tekort aan lesruimte te zitten. “Komend schooljaar zal er naast de toekomstige groep 8 voor nog een groep geen plaats zijn, overplaatsing naar Centrum is geen eenvoudige oplossing omdat ook daar niet zo maar een lokaal beschikbaar is”, lieten de ouders eerder weten.

“Het is goed dat ouders zich inzetten voor educatie”, laat wethouder weten. “Maar ik kan niet al toezeggen dat er volgende week noodlokalen zijn.”

Studio040

De gemeenteraad heeft aan de wethouder gevraagd om met een noodplan te komen. Er is behoefte aan drie tijdelijke lokalen. Concrete plannen daarvoor worden voor de zomervakantie gepresenteerd.

Te laat vinden de ouders. “Dan is zomervakantie en halen ze het nooit om het probleem van 1 september op te lossen”, aldus een van de ouders.

Laat je reactie achter