Studio040

Ouderen zamelen speelgoed in voor armere gezinnen

De ouderen van Vitalis hebben vandaag speelgoed ingezameld voor minder bedeelde kinderen.

"Dat deze ouderen hier zitten, is voor mij echt hartverwarmend. Dat dit voor die kinderen gebeurt is echt zo mooi", aldus Juul van der Velden, begeleider bij Vitalis. Ze is enorm trots op de ouderen die dit hebben gedaan. "De ouderen die hier zitten zijn dement en kunnen minder goed voor zichzelf zorgen. Zo'n actie maakt ook hen enorm blij."

De ouderen van Vitalis hebben de afgelopen maanden allerlei spullen kunnen inzamelen. Speelgoed, kleding en andere cadeaus. Bedrijven en particulieren hebben de ouderen gesponsord. "Het begon heel klein, maar nu is het een soort uit de hand gelopen hobby", vertelt Juul.

De cadeaus komen terecht bij minder bedeelde kinderen uit Veldhoven. "Sinterklaas is een feest voor iedereen", zegt een van de ouderen, die meedoet aan het project. "Elk kind heeft recht op een cadeau. Of je nu veel geld hebt of minder geld, Sinterklaas is écht voor iedereen."

De cadeaus liggen nu nog bij Vitalis Wissehaege maar zullen morgen worden opgehaald en verdeeld worden over de gezinnen.

Laat je reactie achter