Twitter / AWC De Keien

Oud-prins Jaap van der Eerden van carnavalsvereniging De Keien overleden

Jaap van der Eerden, oud-prins en erelid van carnavalsvereniging AWC De Keien in Waalre, is afgelopen zaterdag op 90-jarige leeftijd overleden.

Van der Eerden worstelde de afgelopen jaren met zijn gezondheid en is op 25 juli rustig heengegaan, laat de carnavalsvereniging weten. Door zijn gezondheid kon de oud-prins en erelid niet meer zo actief zijn voor De Keien als voorheen. Jaap van der Eerden maakte desondanks tientallen jaren deel uit van de carnavalsvereniging en heeft zijn stempel dus achtergelaten.

Zo werd het erelid in 1976 gekroond tot Prins Jaap I en dertien jaar later werd hij wederom prins. Behalve prins was hij ook actief als spreekstalmeester bij de Keienzittingen, maar ook op de achtergrond heeft Jaap van der Eerden zich jarenlang ingezet voor AWC De Keien. Zo begeleidde hij het jeugd-Prinsenkoppel, maar is ook bestuurslid geweest bij onder meer de Raad van Elf en de Hoge Raad.

Voor zijn vrijwilligerswerk door de jaren heen bij AWC de Keien en andere organisaties is Van der Eerden in 2008 benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Jaap van der Eerden is negentig jaar geworden. 

Laat je reactie achter