Archiefbeeld Oranje Rood

Oranje-Rood Dames haalt oude bekende terug naar de club

De Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood heeft zich versterkt met drie nieuwe speelsters. Een van de hockeyers die aankomend seizoen aansluit bij het vrouwenteam is de 25-jarige Sian Keil. Zij speelde eerder voor het toenmalige Oranje-Zwart en heeft nu voor twee seizoenen getekend.

"Sian is een ervaren spits met veel dreiging naar voren en een winnaarsmentaliteit. Zij is een enorme aanwinst voor onze doorgaans jeugdige voorhoede", vertelt hoofdcoach Stefan Duyf over zijn kersverse aanwinst. Keil speelde tussen 2010 en 2013 voor Oranje-Zwart, waarna zes seizoenen bij Den Bosch volgde. Daarna maakte ze de overstap naar het Amsterdamse Pinoké en heeft nu besloten terug te keren op Eindhovense bodem.

Behalve Keil heeft Oranje-Rood Dames nog twee nieuwe speelsters aangetrokken. De in Spanje opgegroeide verdedigster Nora Bruinsma (21) en de 17-jarige keepster Lieve Verhoeven. Bruinsma komt over van Real Club de Polo de Barcelona en heeft voor een seizoen getekend met een optie tot verlenging. Verhoeven komt over van Tilburg, waar ze haar wedstrijden speelde in MA1 en daarnaast fungeerde als tweede doelman bij het hoogste elftal.

In Eindhoven zal ze aansluiten als tweede keepster achter Sarah Sinck, maar de trainer heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe aanwinst. "Lieve is een jeugdig keeperstalent en een echte teamplayer. Op termijn verwachten we dat ze de concurrentiestrijd met Sarah aan zal gaan”, aldus Stefan Duyf

Laat je reactie achter