Ingelou Stol en Mike Weerts gemeente Eindhoven

'Orange Room' van Koningsdag Eindhoven live bij Studio040

De 'Orange Room' waar een doorlopend 'backstage'-programma te zien is rond het bezoek van de koninklijke familie, is dinsdag van 10.30 tot 13.45 uur live te zien bij Studio040.

Bijzondere Eindhovenaren, een talkshow door jongeren waar de drie prinsessen bij zijn en een snelcursus tompouces eten met Robèrt van Beckhoven. In de Orange Room, de backstageruimte van Koningsdag Eindhoven, komt het allemaal voorbij. In een drie-uur durende liveuitzending duiken presentatoren Ingelou Stol en Mike Weerts in de coulissen van Koningsdag in Eindhoven. Van sim racen tot mode met ontwerper Addy van den Krommenacker en het 3D printen van eten.

“Het is een enorme eer om deze backstage show te gaan presenteren”, vertelt Ingelou Stol. De voormalig NOS op 3 nieuwslezer en journalist werkt nu ruim drie jaar voor High Tech Campus Eindhoven en als oprichter van het platform Female Tech Heroes, dat strijdt voor meer diversiteit in de techwereld. “De Orange Room is parallel te zien aan de uitzending op NPO 1. Dat geeft ons een hele mooie kans om dieper op onderwerpen in te duiken, die maar kort op TV te zien zijn.” Zo komt het Koninklijk gezin aan in een karavaan van bijzondere auto’s. Van een oude DAF tot de nieuwste zonneauto van startup Lightyear. “In de Orange Room praten we daar meteen over door, met bijvoorbeeld de makers van die auto.”

Sidekick Mike Weerts kan niet wachten tot 27 april. “Ik ben trots op Brabant en op Eindhoven! Het is een stad die razendsnel ontwikkelt en naast de goede vibe die hier hangt, gebeuren hier zulke toffe dingen! Leuk om daar de rest van Nederland meer over te vertellen.” Naast zijn rollen in diverse speelfilms en theaterproducties, werd Weerts als acteur een bekend gezicht door series als ‘Moeder, ik wil bij de Revue’ en ‘Voetbalvrouwen’. Tegenwoordig is hij naast acteur en presentator ook Creative Director van zijn mediabedrijf A.S.O. Productions. Weerts is als ‘Oranje fan’ een van de 5 KennisMakers uit Eindhoven, die Nederland enthousiast maakt voor de programmering op het online platform koningsdageindhoven.nl.

Benieuwd? De Orange Room is op 27 april live te volgen tussen 10.30 – 13.30 uur op Studio040 TV en ook op deze site.

Laat je reactie achter