Studio040

Optocht Lampegat afgeblazen door wind

De optocht op zaterdag in Lampegat gaat niet door. Dat heeft de Federatie Eindhovens Carnaval besloten in overleg met hulpdiensten, gemeente Eindhoven en andere betrokken partijen.

De optocht gaat niet door, omdat er slecht weer op komst is. Te harde windstoten zijn de boosdoener.

De organisatie wil voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Er is een risico dat grote carnavalswagens omver worden geblazen door de harde wind. Stichting Federatie Eindhovens Carnaval

"Op basis van de huidige voorspellingen is dit de enige juiste keuze. De beslissing uitstellen is niet in het belang van de deelnemers van de optocht", staat in een verklaring. Het is nog niet bekend of de optocht op een ander moment wordt ingehaald.

Weer
Het gaat zaterdag stevig waaien, windkracht 5 tot 6. Het zijn de windstoten die het gevaarlijk maken. De windstoten kunnen snelheden halen tot 75 kilometer per uur. Zondag staat er opnieuw veel wind.

Jorritsma
Burgemeester Jorritsma steunt het besluit van de organisatie: 'Dapper besluit van FEC en de hulpdiensten. Ik sta erachter, veiligheid staat voorop.' Ook zegt hij begrip te hebben voor de teleurstelling van de vrijwilligers en alle betrokkenen.

Laat je reactie achter