Oproep gemeente: Kom niet naar binnenstad

Het is zaterdagmiddag te druk in de binnenstad. Daarom roept de gemeente op niet meer te komen 'als het niet nodig is'.

Eerder op de dag was het al duidelijk dat de eerste zaterdag van de meivakantie veel mensen naar de binnenstad trok. Ook is het de eerste zaterdag sinds winkelen zonder afspraak mogelijk is en sinds de heropening van de terrassen.

Eerder hield de gemeente Eindhoven al rekening met drukte in de binnenstad. Om die reden zijn opnieuw gele strepen op de straatstenen geschilderd om mensen aan te moedigen rechts te lopen. Ook lopen er zogenoemde City Hosts rond die het winkelende publiek informeren en adviseren over de drukte.

Druktemeter buiten bedrijf
Om de drukte in goede banen te leiden heeft de gemeente ook een speciale online druktemeter gelanceerd. Op het moment dat het druk werd, bleek het systeem niet goed te werken. Terwijl handhavers in de binnenstad zagen dat het niet meer mogelijk was 1,5 meter afstand te houden, gaf de druktemeter in de betreffende straten nog een groen signaal, wat aangeeft dat het niet te druk zou zijn.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is daarom besloten de druktemeter uit te schakelen totdat deze wel goed werkt. In plaats daarvan wordt nu dus door handhavers gecontroleerd hoe druk het is, en wordt het publiek op andere manieren geïnformeerd over de situatie.

Rond 16.00 uur was de druktemeter weer actief. Toen was het nog te druk op de Rechtestraat en de Marktstraat.

Laat je reactie achter