advertentie Banner Profile Mekkes

SQ Vision / Dave Hendriks

Opnieuw ongeregeldheden bij flyeractie Pegida in Woensel

Aanhangers van Pegida en journalisten zijn zaterdagmiddag bekogeld met stenen en eieren.

De anti-islamorganisatie wilde opnieuw proberen flyers uit te delen in de omgeving van de Al Fourqaanmoskee.  Een grote groep jongeren wachtte de flyeraars op en bekogelden hen met stenen en eieren. Pegida voorman Edwin Wagensveld gaf aan aangifte te gaan doen, maar werd korte tijd later door de politie opgepakt en meegenomen.

Demonstratievergunning

De afgelopen weken voert Pegida een doorlopend kat-en-muisspel met burgemeester Jorritsma. De organisatie kondigt aan de lopende band demonstraties aan en vraagt hiervoor ook vergunningen aan. Ze willen protesteren bij de Al Fourqaanmoskee, of een andere moskee in de stad. Sinds eerdere rellen in de buurt van de moskee, worden de aanvragen afgewezen.

Een protest mag wel plaatsvinden op het Stadhuisplein, omdat daar meer ruimte is en de kans op schade voor omwonenden vele kleiner is. Pegida neemt geen genoegen met die locatie, maar heeft tot nu toe niet de moeite genomen om de afwijzing voor te leggen aan de rechter.

Pegida-voorman Wagensveld en enkele aanhangers waren nog nauwelijks begonnen met hun actie toen het mis ging. Wagensveld stond een journaliste van Studio040 te woord toen hij werd bekogeld met stenen en eieren. Daarna besloot de politie de actie te beëindigen en Wagensveld mee te nemen. Ook een journalist van persbureau ANP werd meegenomen.

Omstanders riepen de politiewagen waarin Wagensveld werd weggevoerd, nog van alles na, zoals  "naar huis, naar huis".

Laat je reactie achter