Larissa Gomes Meyer - Studio040

Opnieuw een ijsweekend, maar dan net even anders

De sneeuw is nog niet zo lang geleden weg, maar de lentekriebels zijn al bij menig Eindhovenaar aanwezig en daar speelt de familie Ferrari, van ijssalons La Toscana, handig op in. Vanaf aanstaande zaterdag rijden de ijscowagens in de stad.

Normaal gesproken zijn ze tot maart dicht, maar gezien het weer besloot eigenaar Giorgio Ferrari om komend weekend al open te gaan. "De eerste maanden lopen het best. Dan komen de mensen net uit de winterdip en hebben ze zin in het mooie weer", aldus de eigenaar. 

Maar er moet nog heel wat gebeuren. Tot de late uurtjes zijn ze bezig. Giorgio: "Wij zijn het wel gewend om gas te geven, maar nu moeten we even wat harder werken." 

De familie Ferrari is al sinds 1937 een begrip in Eindhoven en omstreken als het om ambachtelijk ijs gaat. Zij onderscheiden zichzelf door het ijs op de échte Italiaanse wijze te bereiden. Ook alle machines die ze gebruiken komen uit Italië. 

Als men zo lang in het vak zit, ontstaan er kleine tradities. Zo persen ze de eerste lading citroenen met een ouderwetse citroenpers die al generaties in het bezit van de familie is. Angelo Ferrari, de zoon van de eigenaar: "Dat doen wij altijd. Het brengt ons geluk."

Laat je reactie achter