Opnames van covidpatiënten: ‘Stabiel, maar druk neemt toe’

In de ziekenhuizen in de regio is het aantal opnames stabiel gebleven de afgelopen weken. De druk blijft echter hoog.

In het MMC in Veldhoven 43 covidpatiënten lichte stijging (38 vorige week). Vijf patiënten liggen op de IC, dat is vergelijkbaar met de cijfers van vorige week.
“Er is dus een lichte stijging”, zegt woordvoerder Monique de Jong. “Dat is voor het eerst sinds een tijd. Het is stabiel, maar wel druk.” 

Deze lichte stijging is ook zichtbaar in het Geldropse St. Anna Ziekenhuis. “Op dit moment zijn er 14 mensen met corona opgenomen in het St. Anna Ziekenhuis waarvan 2 op de IC”, laat woordvoerder, Yvon van den Berg, weten. ”Daarvoor waren het er 13. Het is stabiel druk in ons ziekenhuis. Drukte varieert per dag en is op dit moment te combineren met het grootste deel van de reguliere zorg, maar het blijft balanceren. Het is een duurloop voor onze medewerkers.”

De mensen die naar het ziekenhuis komen zijn zieker.

• Roel Rambags, Catharina Ziekenhuis

Waar de ziekenhuizen in de regio stabiel zijn, ziet het Eindhovense Catharina Ziekenhuis een ‘zorgelijke stijging’. “Momenteel hebben we 55 patiënten met corona. Dat zijn er tien meer dan vorige week. Van die 55 patiënten liggen er nu dertien op de IC ”, laat Roel Rambags van Catharina Ziekenhuis weten. “Wij vinden dit een zorgelijke trend. Ook de mensen die naar het ziekenhuis komen zijn zieker. ”

Afname 80-plussers
Er is een lichte afname in het aantal opgenomen 80-plussers bij alle ziekenhuizen. Daarmee lijken de vaccins het gewenste effect te hebben. Wel zeggen alle drie de woordvoerders dat het nog te vroeg is om hier daadwerkelijke conclusies aan te verbinden.  
 
Het blijft dus druk in de ziekenhuizen. Vooral de balans tussen coronazorg en algemene zorg is een precaire. Een nog grotere stijging van het aantal besmettingen (en dus ook opnames) heeft uiteindelijk impact op de reguliere zorg. 

Laat je reactie achter