Studio040 / Pieter Buijs

Opmerkelijke diefstal in Eindhoven

Er wordt wel vaker ingebroken in een auto. Vaak wordt dan een navigatiesysteem buitgemaakt, of een laptop die per ongeluk in de auto is blijven liggen. Een volledige stuur wordt echter minder vaak gestolen.

Deze keer werd een auto opengebroken in de Strobloemstraat in Eindhoven. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 11 september.  Bij de inbraak werd het volledige stuur van de Audi gedemonteerd en meegenomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat er vaker onderdelen van auto's worden gestolen: "Vaak worden er dan airbags, navigatiesystemen en katalysatoren gestolen."

Dieven lijken het met name gemunt te hebben op de duurdere merken, zoals Audi en BMW. Volgens de politie zijn er groepen dieven actief die van stad naar stad gaan. "Wij noemen dat mobiele banditisme", aldus de woordvoerder. "Die groepen komen naar Nederland om te stelen. Het lijkt alsof specifieke onderdelen op bestelling worden gestolen."

Het enige wat je daar tegen kan doen is je auto in het zicht parkeren en zorgen dat er verder geen dure spullen zichtbaar zijn in je auto. Als extra preventieve maatregel wordt ook aangeraden om de autosleutels met een zogenoemd keyless entry niet te dicht bij de voordeur te bewaren. Dieven proberen deze sleutels met gespecialiseerde apparatuur te kopiëren, om zich zo toegang tot het voertuig te verschaffen.

Laat je reactie achter