advertentie Banner Profile Mekkes

Op berenjacht in de Schrijversbuurt

Beren in alle soorten en maten. In de Schrijversbuurt zijn er sinds donderdag meer dan veertig achter de ramen te vinden. Het is een actie om de verveling bij kinderen tegen te gaan.

Katrien Markus uit de Helmerslaan zag het op social media: ook op andere plekken in de wereld werd zo'n zelfde berenjacht gehouden. Ze mobiliseerde de leden van verschillende whatsapp groepen waar ze in zit, en voilà: nog dezelfde avond bleken tientallen bewoners een beer voor het raam te hebben gezet. Een eerste voorzichtige telling kwam boven de veertig uit. "Mensen zijn blij dat ze íets kunnen doen", zegt Markus. Zelf heeft ze een getekende beer voor het raam geplakt, waar zelfs kinderogen even naar moeten zoeken als ze voor haar huis staan.

Ook bewoners uit de Rodenbachlaan, Potgieterstraat, August Sniederslaan en meer straten zijn 'besmet' met het berenvirus. De straten zijn veranderd in een zoekplaatje. Soms moet je goed kijken voor je die teddybeer in een hoekje ziet zitten. Of een groene beer op meters hoogte in het zolderraam. Ook gezien: een levensechte pluchen berenkop aan de voordeur.

Volgens Katrien is de berenjacht een succes omdat het niet alleen voor kinderen maar ook voor ouderen leuk is. "Ik zag een oude mevrouw hier om de hoek genieten, toen mijn kinderen haar beer hadden ontdekt. Mensen vinden het in tijden van corona ook niet erg dat er in hun huis gegluurd wordt. Dan is er tenminste even contact..." 

Iedereen die wil kan de berenjacht 'lopen' in de Schrijversbuurt. Al heeft Katrien één aanbeveling: "Als je op berenjacht gaat, hou dan wel anderhalve meter afstand van elkaar." 

Laat je reactie achter