Ook MMC begonnen met vaccinaties
In het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is donderdagochtend een begin gemaakt met de vaccinatie van het personeel van de acute zorg-afdelingen.
Om klokslag 8 uur was ic-verpleegkundige Nathalie Borneman als eerste aan de beurt. In haar kielzog volgden later op de dag nog eens honderd collega’s, die werkzaam zijn op de intensive care, de corona-afdeling of de spoedeisende hulp. De vaccinatie van al het personeel dat op deze afdelingen werkt, zal volgens planning de komende dagen doorgaan en maandag zijn afgerond. Over drie weken volgt de tweede injectie-ronde. De rest van het MMC-personeel komt later pas aan de beurt voor de corona-vaccinatie.
Opgelucht verlaat Borneman de vaccinatie-ruimte. “Het is natuurlijk maar een klein prikje, maar wel een met een groot effect. Ik hoop dat veel mensen zich laten inenten, zodat we die ziekte een dolksteek kunnen toebrengen. Want het heeft nu wel lang genoeg geduurd.”
Stress
Ook collega Karin Smets, als verpleegkundige werkzaam op de afdeling Spoedeisende Hulp, is ook opgetogen als de prik gezet is: “De laatste week hadden we in ons team weer een aantal positieve gevallen, waar ik dagelijks contact mee had. Behalve vervelend voor hen, zorgt dit ook bij jezelf voor stress: heb ik het ook opgelopen? Ik ben blij dat we daar straks vanaf zijn.”
Ik hoop dat we die ziekte nu een dolksteek kunnen toebrengen. Want het heeft nu wel lang genoeg geduurd.
Nathalie Borneman, gevaccineerd ic-verpleegkundige MMC
Rust
Crisismanager Marc van Tuyn is ook blij dat zijn ziekenhuis zich eigenlijk kan wapenen tegen het virus dat de wereld al zo lang in zijn greep heeft. “We hadden hier te maken met een hoge uitval. Door covid, maar ook door vermoeidheid. De niet-zieken moesten daardoor harder gaan lopen, wat het werk ook niet ten goede komt. Ik hoop dat we straks weer met een complete en uitgerustere groep aan de bedden kunnen staan om de mensen te helpen.”
Ook met het vaccin in de aderen, moet het personeel beschermende maatregelen - zoals het mondkapje - blijven gebruiken. Van Tuyn: “Je kunt zelf niet meer ziek worden, maar mogelijk nog wel anderen besmetten. Zolang dat risico bestaat, houden we die bescherming aan.”
Laat je reactie achter