Studio040

Onzekere toekomst voor Eindhovense Belastingwinkel

De Eindhovense Belastingwinkel viert dit jaar haar twintigjarig jubileum, maar de toekomst is volgens voorzitter Jos Teklenburg onzeker.

Samen met vrijwilligers, gepensioneerde docenten en studenten zorgt de belastingwinkel ervoor dat Eindhovenaren hun belastingrecht krijgen. De winkel krijgt geen subsidie van de gemeente en is alleen op woensdagochtend geopend.

"Door nieuwe regels waardoor mensen minder geld terugkrijgen en het feit dat we alleen op woensdag geopend zijn is het bezoekersaantal de afgelopen jaren verminderd", zegt Jos Teklenburg, voorzitter stichting Eindhovense Belastingwinkel. "Twintig jaar geleden hadden we 2.000 bezoekers per jaar en nu maar 800. Hebben we een toekomst, dat kun je je afvragen."

Een jubileumfeestje dus, maar met een onzekere blik naar de toekomst.

Ik hoop dat we de 25 jaar gaan halen

• Jos Teklenburg

Trots
Ondanks de onbekende toekomst is de voorzitter erg trots op het jubileum van de Eindhovense Belastingwinkel. Samen met vrijwilligers, gepensioneerde docenten en studenten helpen ze wekelijks Eindhovenaren met hun geldzaken. Een van de vrijwilligers is de gepensioneerde docent bedrijfskunde Bertens van Waardenburg. "Ik blijf door dit werk alert en ik blijf nieuwe dingen leren". zegt Bertens. "Maar wat ik toch het leukste hieraan vind, is het echt contact hebben met de mensen die hier met hun problemen naartoe komen."


Laat je reactie achter