Studio040

Onvrede in Waalre over nieuwe zendmast

Bewoners van aan de Winterbleek in Waalre maken zich zorgen over de komst van een nieuwe zendmast in de wijk.

Op de plek waar de nieuwe zendmast moet komen staat nu ook een zendmast van tussen de 30 en 35 meter hoog. De nieuwe zendmast wordt echter 40 meter hoog en dat zien omwonenden niet zitten.

De oude zendmast stond er al toen enkelen van de bewoners in 2013 hun huis bouwden op een perceel dat uitkeek op de zendmast. De nieuwe mast steekt nog eens vijf á tien meter verder boven de bomen uit dan degene die er nu staat en is ook twee keer zo breed.

“Ik voel me genept”, laat een van de bewoners weten. “Dit is niet afgesproken toen we hier ons huis gingen bouwen. Als je de nieuwe mast 80 meter verder de bossen in zet, heeft niemand er last van. Dan zie je hem ook boven het bos uitsteken, maar dat is niet zo erg. Maar dit is verschrikkelijk voor het straatbeeld.”

Gemeente Waalre laat weten opties om de zendmast op een andere plek neer te zetten, te hebben onderzocht, maar dat hier geen goed alternatief uit naar voren kwam. Ook laat de gemeente weten wat in het huidige bestemmingsplan de optie is opgenomen om een mast tot 40 meter hoog neer te zetten. De huidige zendmast zou 35 meter hoog zijn volgens de gemeente.

Laat je reactie achter