Studio040 - Collin Beijk

Airport op goede weg met 'duurzaam' beleid

De 'ontwerp-Luchtvaartnota', van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat , bevestigt dat Eindhoven Airport met haar beleid de goede weg is ingeslagen. Dat beweert de luchthaven.

In de nota schetst het ministerie de lange termijn voor de luchtvaartsector. Duurzaamheid en het beperken van overlast die luchthavens veroorzaken, speelt een belangrijke rol in de nota.

Algemeen directeur Roel Hellemons van Eindhoven Airport ziet de nota dan ook als een bevestiging. “De koers om op weg te gaan naar een duurzame luchtvaart waarbij voor de regionale luchthavens de rol voor de eigen regio voorop staat, steunen wij volledig.”

Aansluiten op behoeften
“Hinderbeperking, duurzaamheid en de kwaliteit voor de leefomgeving zijn belangrijke pijlers voor de toekomst van de luchtvaart. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat de kwaliteit van het netwerk op Eindhoven nog beter gaat aansluiten op de behoeften van de Brainportregio. Die opdracht lag er al en wordt bevestigd in de ontwerp-Luchtvaartnota”, laat de directeur weten.

Kritiek
De afgelopen jaren was er regelmatig kritiek op de luchthaven vanuit omwonenden en milieuorganisaties. Dat ging dan over de overlast en verontreiniging die de luchthaven veroorzaakte. Begin 2019 vonden de partijen elkaar door een maximum van 43.000 vluchten per jaar overeen te komen.

Laat je reactie achter