advertentie Banner Profile Mekkes

SQ Vision / Sem van Rijssel

Ongeval bij Ekkersrijt: bestuurder gewond, afslag dicht

Een man is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagen een afslag miste en in volle vaart rechtdoor op de rimob botste. De afslag bij Ekkersrijt is afgesloten voor herstelwerkzaamheden.

De vrachtwagen reed op de A50. De bestuurder botste op de rimob tussen de snelweg en de afrit, in plaats van de afslag bij Ekkersrijt te nemen of rechtdoor te rijden op de A50. Dit gebeurde rond 1.30u vannacht.

De cabine van de vrachtwagen klapte voorover. De bestuurder raakte hierbij gewond. Meerdere ambulances, brandweer, en een traumahelikopter werden opgeroepen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Volgens de hulpdiensten mag de man van geluk spreken dat de trailer leeg was en de cabine niet heeft “verpletterd” met zwaar gewicht.

Herstelwerkzaamheden
De schade is volgens Rijkswaterstaat enorm. De rimob, wat tussen een afslag en de hoofdweg staat, bedoeld om de klap op te vangen, raakte zwaar beschadigd. Het zit normaal met een fundering van beton verankerd in de grond. De fundering was afgebroken en een blok beton kwam 15 meter verderop terecht.

Ook de vangrail achter de rimob en verschillende verkeersborden werden uit de grond gereden. Nadat de truck is weggesleept moet de hele fundering worden uitgegraven. Vervolgens moet er een nieuwe geplaatst worden met hierop een nieuwe rimob. De vangrail daar achter moet opnieuw worden neergezet en verkeersborden moeten teruggeplaatst worden.

Rijkswaterstaat denkt tot zeker 10.00u maandag ochtend bezig te zijn. De afrit naar Ekkersrijt zal hierdoor waarschijnlijk afgesloten blijven tot de reparatie klaar is.

Laat je reactie achter