Studio040 / Michiel Bosgra

Onduidelijkheid over sloopdatum voormalig ABN Amro-gebouw

De sloop van het voormalige ABN Amro-pand begint mogelijk in de herfstvakantie. Daar zitten wel nog de nodige haken en ogen aan.

Het voormalige ABN Amro-pand moest eigenlijk in de zomervakantie tegen de vlakte. De besluitvorming rond de sloop zorgde echter voor vertraging. Zo waren er verschillende elementen aan het pand die bewaard moesten worden. Het gaat onder meer over de natuurstenen lijst van de deur en het glas in betonraam in de zijgevel van het gebouw.

Eind juli werden niettemin voorbereidingen getroffen voor de start van de sloop. Zo werd het volledige interieur gestript. Maar door de Tio-school die achter het pand ligt, kan niet direct begonnen worden met sloop. Het zou te veel geluidshinder opleveren.

Eigenaar CityWall wil daarom kijken of in de herfstvakantie kan worden begonnen met de sloopwerkzaamheden. De bedoeling is dan dat het grove werk in een week tijd moet gebeuren, en de overige werkzaamheden op een stille manier kunnen worden gedaan.

Of dat ook mogelijk is, is niet duidelijk. Het bedrijf laat weten 4 tot 6 weken nodig te hebben voor de sloop. Als duidelijk wordt dat de bovengenoemde opzet niet mogelijk is, wordt de mogelijkheid van een gefaseerde sloopmethode onderzocht. Mogelijk wordt (een deel van) de sloop dan uitgesloten tot een latere schoolvakantie.Laat je reactie achter