Studio040| Pleun Groenendaal

Onduidelijkheid over coronasteun Geldrop-Mierlo

Er is onduidelijkheid over de coronasteun die ondernemers in Geldrop-Mierlo krijgen. Dat vinden de politieke partijen D66 en Samen.

De gemeente Geldrop-Mierlo gaat lokale ondernemers extra ondersteunen tijdens de coronacrisis. Dat werd begin maart besloten. Er zou onder andere maximaal 50.000 euro aan extra subsidie worden verleend aan winkeliers die getroffen worden door de coronamaatregelen. Met als voorwaarde dat de ondernemer minstens twintig weken gedwongen gesloten is geweest (vanaf 1 maart 2020). Een brandbrief van het Centrummanagement Geldrop, een e-mail van Centrum- en Lintenmanagement Mierlo en signalen van ondernemers hebben de gemeente doen besluiten dat extra hulp noodzakelijk is.

Misverstand 
Die 50.000 euro, waarvan 35.000 naar Geldrop gaat en 15.000 naar Mierlo, kan naar eigen inzicht worden verdeeld door het centrummanagement. Hier gaat het volgens de twee politieke partijen mis. Zij hebben contact opgenomen met het centrummanagement en denken dat er een misverstand is. De regeling is bedoeld voor alle ondernemers maar de centrummanagers zijn bezig om alleen de ondernemers in de centra te benaderen, oftewel de groep zie zij vertegenwoordigen.

Daarom stellen de politieke partijen raadsvragen aan wethouder Jeucken. Het college heeft de vragen nog niet beantwoord. 

Laat je reactie achter