advertentie Banner Profile Mekkes

v.v. Wodan

Onderzoek naar noodlijdende voetbalclub Wodan

Een externe adviescommissie gaat bekijken hoe het verder moet met de noodlijdende Eindhovense voetbalclub Wodan. Dat heeft wethouder Steenbakkers dinsdagavond laten weten.

In de commissie zitten deskundigen van onder meer voetbalbond KNVB en PSV. Dit najaar verwacht Steenbakkers dat er een advies ligt. De commissie moet antwoord geven op de vraag of, en zo ja, hoe de club weer uit de problemen kan komen. Daarop komt Steenbakkers met een plan van aanpak.

Wodan kampt met schulden en een oplopende huurachterstand. Ook mist de club inkomsten, nu de kantine is gesloten. ‘De begroting laat zien dat er grote zorgen zijn of Wodan het komende seizoen aan haar verplichtingen kan voldoen’, aldus de gemeente. Daarnaast loopt het aantal leden terug. Telde de Woenselse vereniging een paar jaar geleden nog 700 leden. Nu zijn dat er 150 minder.

In 2016 werd Wodan nog gered van een faillisement. De gemeente stond garant voor een lening van zeven ton. Die lening moest de club er weer bovenop helpen. Inmiddels lijkt de club dus weer terug bij af.

Laat je reactie achter