Studio040

Onderzoek naar extra basketbalveld Beukenlaan

Eindhoven gaat onderzoeken of een extra basketbalveld aan de Beukenlaan nodig en eventueel haalbaar is.

Het idee daarvoo9r komt van de 18-jarige Kevin Reiken. Hij startte een petitie voor een extra veld omdat er vaak meer dan 30 mensen op het veld aanwezig zouden zijn. De petitie werd al snel meer dan 300 keer ondertekend.

Het CDA stelde vervolgens raadsvragen over de aanleg van een extra veld. Het gemeentebestuur laat weten daarvoor open te staan, maar wil eerst onderzoeken of een extra veld wel echt nodig is.

Na het Urban Sportpark is het basketbalveld de drukst bezochte buitensportplek in Eindhoven, laat de gemeente weten. Maar, het is mogelijk dat het toenemende gebruik in coronatijd te verklaren is omdat niet gesport kon worden in binnensportaccommodaties, zo schrijft de gemeente.

Twee onderzoeken
Voordat wordt besloten dat er een tweede veld wordt aangelegd, wil de gemeente laten onderzoeken of het hoge aantal sporters op het veld, ook aanhoudt als zij weer terecht kunnen bij hun verenigingen. Als er veel mensen blijven komen naar het basketbalveld, wil de gemeente laten onderzoeken of een extra veld haalbaar is en of het aangrenzende speeltuintje daadwerkelijk kan verdwijnen.

Het eerste onderzoek moet aan het eind van het jaar zijn afgerond, zo meldt de gemeente. De aanleg van een extra basketbalveld wordt geschat op een ruime 60.000 euro.

Laat je reactie achter