Studio040 / Tim Vellinger

Onderzoek lekkende ambtenaar Waalre gaat door ondanks deal

Het strafrechtelijk onderzoek naar lekken door de ontslagen ambtenaar in Waalre loopt nog, ondanks dat er vorige week een deal is gesloten tussen de gemeente en de ambtenaar.

Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De ambtenaar deed de breuk tussen burgemeester Brenninkmeijer en de Waalrese wethouders uit de doeken.

Vorige week werd bekend dat de gemeente Waalre en de ambtenaar een deal hebben gesloten over haar ontslag. De gemeente wil niets vertellen over de details van deze deal.

Belangrijke rol in bestuurscrisis

De ontslagen ambtenaar speelde een belangrijke rol in de bestuurscrisis in Waalre. De ambtenaar kreeg lucht van een plot dat andere ambtenaren en wethouders smeedden tegen toenmalig burgemeester Jan Brenninkmeijer.

De ambtenaar informeerde Brenninkmeijer over het plot dat tegen hem werd gesmeed. Daarop verslechterde de verhoudingen binnen het college en werd duidelijk dat de wethouders en de burgemeester niet meer door één deur konden.

De gemeente schorste de ambtenaar, later deed de nieuwe burgemeester Jan Boelhouwer aangifte tegen de ambtenaar wegens lekken. Lees hier meer over de bestuurscrisis van Waalre in onze reconstructie.

Onderzoek afwachten

De woordvoerder van het OM wil er verder niets over kwijt. “Het onderzoek loopt dus nog en daarom zijn wij ook terughoudend met het delen van verdere informatie op dit moment”, aldus de woordvoerder. Het is nog niet bekend wanneer de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Laat je reactie achter