advertentie Banner Siteli

Letters op gebouw TU/e Studio040

Onderwijsprijs voor docent TU/e

Johanna Höffken, docent aan de TU/e, is verkozen tot Docent van het Jaar 2020. Het is voor het eerst dat een docent van de Technische Universiteit Eindhoven de onderscheiding krijgt.

De verkiezing is een initiatief van Interstedelijk Studenten Overleg. Höffken wint met de prijs een beurs van 25.000 euro die besteed kan worden aan innovatie van het onderwijs.

Höffken doceert Innovation Sciences. Daarmee werkt ze met studenten aan innovaties die in de toekomst de wereld kunnen verbeteren.

Enthousiast
De jury die de prijs uitreikt is enthousiast over hoe de docent dat doet. “De passie en het enthousiasme waarmee Johanna vertelt over hoe zij haar onderwijs vormgeeft had op de jury een aanstekelijk effect. Het is bijzonder hoe Johanna op vernieuwende wijze theorieën met de praktijk weet te verbinden en transdisciplinaire groepen studenten het beste in elkaar naar boven laat halen."

Dank
Höffken laat weten blij te zijn met de onderscheiding.  “Ik zie er heel erg naar uit om me in te zetten voor de kansen die deze waardering met zich mee brengt! Hartelijk dank!”

De bekendmaking van de prijs werd gedaan door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Dat deed ze met een filmpje.

Laat je reactie achter