advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Ondernemers WoensXL: "De maat is vol”

De gemeente Eindhoven heeft veel te weinig aandacht voor Winkelcentrum Woensel. Volgens ondernemers daalt het aantal bezoekers al jaren en neemt de leegstand toe. “De maat is vol. De stad moet investeren in dit winkelgebied.”

“We moeten steeds meer betalen. Belasting, vergunningen als we iets willen organiseren. Maar van de gemeente krijgen we niets terug. Ook nieuw straatmeubilair en bloembakken moeten we uit eigen zak betalen, om zo het centrum aantrekkelijk te houden voor bezoekers”, zegt Marcel Emmen, voorzitter van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Woensel.

Noodklok
Volgens Emmen hebben ondernemers al een aantal keer aan tafel gezeten met de gemeente. “Maar die gesprekken leiden tot niets. Ze doen niets met onze opmerkingen.” Hij luidt daarom de noodklok. “Overal hebben winkelgebieden het moeilijk. Maar hier gaat het veel harder achteruit. Jaar op jaar daalt het aantal bezoekers, met drie tot vier procent.”

Geld voor promotie, minder betaald parkeren
De winkeliers vinden dat de gemeente daarom geld opzij moet leggen om het winkelcentrum aantrekkelijk te houden. Zo zou er geld voor promotie moeten komen. ‘Nu wordt dit geld alleen gebruikt voor activiteiten in het centrum’, schrijft de winkeliersvereniging in een boze brief. Daarnaast zou de bereikbaarheid beter moeten, vinden ze. Zo is de doorstroming op de Winston Churchilllaan en Sterrenlaan onvoldoende. Verder zou het betaald parkeren op onder meer koopzondagen moeten worden afgeschaft. Volgens de ondernemers is sinds de invoering van het betaald parkeren bij Winkelcentrum Woensel het aantal bezoekers met twintig procent gedaald.


Laat je reactie achter