Katinka van de Brug | Studio040

Ondernemers weer aan de slag door versoepelingen

"We kunnen weer open!" Reageert Bioscoopeigenaar Chris de Zeeuw van Lab-1 blij op de versoepelingen. Het centrum van Eindhoven is met het lekkere weer al veel gezelliger, maar door de aanpassing van de maatregelen komt de hele stad vanaf zaterdag weer langzaam van het slot.

Zo mogen de restaurant nu ook binnen mensen ontvangen en zijn ze open tot 22:00 uur in plaats van tot 20:00 uur. Waar eerder de bioscopen en musea dicht moesten blijven, kunnen zij nu beperkt weer gasten ontvangen.

Chris de Zeeuw van Lab-1 kan niet wachten om te beginnen: “We zijn ruim 6 maanden dicht geweest. We hebben wel weer zin om van start te gaan“ Hij heeft in de tussentijd niet stilgezeten, want de bioscoop kon wel een opknapbeurt gebruiken.  “Met kennissen en vrijwilligers hebben we het hele pand opgeknapt en weer teruggebracht in de oorspronkelijke stijl.” Vertelt De Zeeuw. De bezoeker kan straks de oude sfeer weer gaan ervaren.

Voor restauranteigenaar Bart Berkvens van Grand Café Centraal is vooral de langere openingstijd belangrijk. Berkvens: “Met dit mooie weer zitten de meeste mensen gewoon lekker buiten op het terras. Als we tot 22:00 uur open mogen, kunnen gasten ook binnen een hapje eten.”

Voor zowel het Grand Café Centraal als bioscoop Lab-1 betekenen de versoepelingen weer hoop op een mooi seizoen. Bart Berkvens hoopt dat ze niet alleen een mooie zomer hebben, "Maar het zou mooi zijn als we straks richting de kerst weer de normale hoeveelheid gasten binnen kunnen ontvangen." Aldus Berkvens. 

Laat je reactie achter