Studio040

Ondernemers Kruisstraat niet blij met wegafsluiting en stappen naar de rechter

Ondernemers van de Kruisstraat willen dat de weg in de avonduren open blijft. De wegafsluiting houdt namelijk niet alleen de auto’s, maar ook de mensen op afstand. Daardoor zouden de ondernemers inkomsten mislopen.

Rond de twintig ondernemers hebben hun krachten gebundeld om zo snel mogelijk de wegafsluiting weg te krijgen. "Door de afsluiting hebben wij niet alleen 's avonds minder klanten, maar ook overdag. De straat is gewoon niet meer aantrekkelijk. Na 20:00 uur is het al helemaal niet meer te doen", vertelt ondernemer Fadi Nasani van Vision Optiek. De ondernemers kunnen niet wachten op de beoordeling van hun bezwaar, daarom hebben zij een kort geding tegen de gemeente aangespannen.

Sepehr Yadegari, de advocaat: "Ondernemers hebben het afgelopen jaar al behoorlijk wat klappen moeten opvangen door de lockdown. Nu kunnen ze eindelijk open, zorgt deze situatie weer voor minder inkomsten." Volgens de Yadegari is de wegafsluiting onzorgvuldig genomen. "De verkeerskundige die ik heb geraadpleegd zegt dat zo een wegafsluiting een hele rare keus is. Er zijn namelijk andere manieren, zoals bloembakken, om auto's langzamer te laten rijden." 

Op slot
Sinds juni gaat de Kruisstraat tussen 20:00 's avonds tot 5:00 uur 's ochtends op slot voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente heeft de noodmaatregel destijds genomen om een eind te maken aan de opspelende overlast van racende en ronkende auto’s, motoren en scooters. Het is niet duidelijk tot wanneer de maatregelen gelden.

De gemeente heeft alle ondernemers van de Kruisstraat en Woenselse Markt uitgenodigd om volgende week in gesprek te gaan over de situatie. Dan gaan ook de handhavers en politie met de omwonenden in gesprek. Het kort geding tegen de gemeente staat op 10 september gepland. Tot dan wil de gemeente inhoudelijk niet reageren. 

Laat je reactie achter