De Regent Studio040 / Romario Jordaan

Omgeving rond woontoren De Regent afgezet

De omgeving rond woontoren De Regent in de binnenstad van Eindhoven is afgezet. Er vinden werkzaamheden plaats omdat onderdelen van de gevel loszitten en eraf kunnen vallen.

Als tijdelijke oplossing worden deze delen de komende tijd gefixeerd. De Regent is de oudste woontoren in het centrum. Het metselwerk brokkelt af en valt naar beneden. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak daarvan is. Het gebouw is zo'n twintig jaar oud. 

Na deze tijdelijke oplossing moet er een structurele aanpassing komen voor de gevel, wat ook betekent dat de omgeving opnieuw wordt afgezet.

Veiligheid

De omgeving was al eerder afgezet, maar er zijn nu extra maatregelen getroffen voor de veiligheid van gebruikers van het gebied. Fietsers en voetgangers kunnen er nu niet meer langs en moeten oversteken. "Zolang de situatie niet geheel veilig is, heeft de Vereniging van Eigenaren aangegeven de commerciële ruimte op de begane grond niet te gebruiken", laat de gemeente weten. De bewoners maken gebruik van een andere ingang aan de noordzijde van het gebouw.


Laat je reactie achter