SQ Vision / Dave Hendriks

Omgekomen agent (28) wilde aangereden dier van de weg halen

De 28-jarige agent die zaterdagavond om het leven is gekomen bij een ongeval op de A270 bij Nuenen, wilde een aangereden dier van de rijbaan halen om verkeersonveilige situaties te voorkomen. Bij die poging werden Jeroen Leuwerink uit Asten en zijn vrouwelijke collega aangereden door een personenauto.

De agenten waren onderweg naar het politiebureau in Helmond toen ze een aangereden dier op de rijbaan zagen liggen. Ze besloten te stoppen om het dier van de weg te halen en zo eventuele onveilige situaties te voorkomen. Eenmaal buiten de dienstauto werden de twee agenten aangereden door een personenauto die uit de richting van Eindhoven kwam en achterop botste.

Daarbij raakten de 36-jarige bestuurder van de personenauto en beide politieagenten gewond, waarvan de 28-jarige Assenaar ernstig. Zowel collega's als hulpdiensten probeerden Jeroen Leuwerink nog te helpen, maar het mocht niet baten. De politieagent bezweek even later aan zijn verwondingen. De 35-jarige politievrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis en is daar behandeld aan haar verwondingen. Zij heeft het ziekenhuis zondag verlaten.

Bestuurder
De 36-jarige man uit Helmond, die de agenten aanreed, is ook in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij is inmiddels weer thuis en bleek na onderzoek geen alcohol of drugs te hebben gebruikt. De Helmonder blijft wel verdachte tot duidelijk wordt of hem iets te verwijten valt.

Momenteel onderzoekt de politie het ongeluk. Daarbij worden onder meer de camerabeelden bekeken, getuigen gehoord en technisch sporenonderzoek gedaan. Over enkele weken moet het onderzoek afgerond zijn.Laat je reactie achter