Het huis van Peter Verhoeven Studio040

OM eist 12 jaar cel voor moord op Peter Verhoeven

Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar cel voor de man die verdacht wordt van het doden van Peter Verhoeven.

Verhoeven kwam op 18 september 2018 om het leven door meerdere messteken in zijn borst. Dat gebeurt aan zijn woning aan de Ockeghemstraat in Bennekel. Na de steekpartij weet Verhoeven nog naar de Van Beethovenlaan te lopen, waar zijn ouders wonen. In de voortuin zakt Verhoeven in elkaar en overlijdt ter plekke.

Naar aanleiding van de gebeurtenis start de politie een groot onderzoek. In de woning van Verhoeven worden sporen gevonden. Ook zijn er camerabeelden waar Verhoeven met zijn vermoedelijke belager te zien is.

Beelden en DNA
Het gaat om een, op dat moment, 21-jarige man. Behalve dat hij lijkt op de man op de videobeelden, zit op zijn DNA op de kleding van Peter Verhoeven. Hij wordt in mei 2019 opgepakt en zit sindsdien vast.

Tekst loopt door onder de video

De verdachte zwijgt echter. Daarom wordt de vraag waarom Peter Verhoeven werd neergestoken, nooit beantwoord. Het OM neemt dat de dader kwalijk. Ook vertelt de verdachte volgens het OM een ‘onsamenhangend’ en ‘leugenachtig’ verhaal.

Doodslag
Het OM klaagt de inmiddels 23-jarige man aan voor doodslag. “Bij moord moet er sprake zijn van kalm en rijp beraad, zoals dat in juridische termen wordt genoemd. Daar is geen bewijs van”, laat het OM weten.

12 jaar
De man heeft volgens het OM zonder duidelijke reden een eind gemaakt aan het leven van Peter Verhoeven en eist daarom twaalf jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Laat je reactie achter