GGzE

Novadic-Kentron: 'datalek is prio'

Novadic-Kentron erkent de lek van persoonlijke en gevoelige informatie en onderzoekt de zaak.

Het gaat om een lijst met daarin de drugs waaraan cliënten verslaafd zijn, inclusief de voor- en achternamen en geboortedata. Het is nog onduidelijk hoe de lijst is uitgelekt. Novadic-Kentron bevestigt het uitlekken en bied haar excuses aan. In een schriftelijke verklaring laat de woordvoerder weten:

'Gisterenavond werd ons duidelijk dat een lijst met gegevens van vijftien cliënten (voornaam, achternaam, geboortedatum, middel) op social media was geplaatst. Dit is een zeer ernstige situatie omdat privacygevoelige informatie van een aantal (ex-)cliënten nu openbaar zijn gemaakt. Onze eerste zorg gaat nu uit naar de betreffende cliënten, maar ook naar alle andere cliënten. [...] De cliënten die op de [gelekte] lijst staan zijn direct persoonlijk geïnformeerd, we snappen hun boosheid volledig en hebben excuses aangeboden. Twee van hen hebben we tot op dit moment niet kunnen bereiken.' 

Het bedrijf zegt dat het alle mogelijke stappen gaat ondernemen: Autoriteit Persoonsgegevens is direct geïnformeerd, er is aangifte gedaan bij de politie van diefstal en digitaal delen van persoonsgegevens. Ook is er een onderzoek gestart.

'Het heeft onze hoogste prioriteit om hieromtrent duidelijk te krijgen en indien nodig protocollen en procedures aan te passen', aldus de woordvoerder.

Laat je reactie achter