Foto van het Dynamo Metalfest in IJssportcentrum Eindhoven. Datum: 20-07-2019 Raymond Bruijns

Nog steeds geen duidelijkheid voor Dynamo Metal Fest

De hoop was dat er vandaag wat duidelijkheid zou komen over het al dan niet doorgaan van het festival. Festivals met camping mogen tot 1 september niet – zoveel werd maandag duidelijk, maar wat na 13 augustus wel mag voor festivals zonder camping - zoals Dynamo Metal Fest - is nog ongewis.

Maandag werd ook duidelijk dat het kabinet voor 13 augustus geen nieuwe mededelingen gaat doen over het doorgaan van andere festivals. Dynamo Metal Fest - dat geen camping heeft – valt vooralsnog tussen wal en schip. Eerder liet de organisatie al aan Studio040 weten met de situatie in haar maag te zitten.

De moeilijkheid zit hem vooral in het doen van inkopen, zegt organisator Tjerk Maas. “We willen eigenlijk geen geld uitgeven waarvan we niet zeker weten of het ook weer binnenkomt – dan gooien we eigenlijk geld over de balk dat we niet hebben. Voor leveranciers is dat ook moeilijk, want zij willen weten wat ze wanneer moeten leveren.”

Dat zorgt voor moeilijke situaties, zegt Maas. “Met de ene leverancier is het wat makkelijker afspraken te maken dan met de andere. Maar we proberen er met elkaar uit te komen. We hopen dat uiteindelijk alle lichten op groen gaan.”

Daarbij speelt de onzekerheid of al het verzette werk dadelijk voor niets is geweest mee in het hoofd van de organisatie. “We proberen een mooi festival te organiseren waarvan we niet weten of het überhaupt door kan gaan. Leuk is anders, we hopen op het beste.”

Laat je reactie achter