advertentie Banner Siteli

Studio040 / Tim Vellinger

Nog meer mensen met cononabesmetting reisden via Eindhoven Airport

Opnieuw zijn mensen opgedoken die besmet zijn met het coronavirus en waarschijnlijk hun besmetting in een ander land hebben opgelopen. Drie van hen zijn teruggevlogen via Eindhoven Airport.

De GGD zuidoost Brabant heeft dat gemeld. De mensen zijn in deze regio positief getest op het virus. Na de positieve test is een bron- en contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie zij in aanraking zijn geweest. Daarbij is gebleken dat ze kort geleden gevlogen hebben via Eindhoven Airport.

Passagiers die minder dan twee stoelen afstand van de besmette mensen vandaan zaten in het vliegtuig, wordt gevraagd twee weken in quarantaine te gaan of zich te laten testen. Daarvoor vraagt de GGD hun contactgegevens op bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Zaterdag liet de GGD Brabant-Zuidoost al weten dat sinds begin juni zeven reizigers die landden op Eindhoven Airport besmet waren. Zij zaten verspreid over zes vluchten. Met de drie nieuwe gevallen is dat aantal dus opgelopen tot tien. Er zijn geen aanwijzingen dat ze tijdens de vlucht besmet zijn geraakt.

Laat je reactie achter