advertentie Banner Siteli

Nog geen stormloop bij corona-pitstop Airport

Het liep nog niet bepaald storm op de openingsdagen van een nieuwe corona-testlocatie, nabij Eindhoven Airport. Maar de betrokken bedrijven achter dit extra loket voor reizigers en bedrijven, hebben goede hoop dat het nog aantrekt.

De initiatiefnemers spraken in een regionaal dagblad al over een 'gat in de markt'. Toch liep het nog bepaald geen storm in het kersverse testcentrum. Van der Leij: "We hebben een handjevol mensen getest. Dat is nog niet veel, inderdaad. Toch hebben we goede hoop dat het nog aantrekt. Vooral omdat de overheid aandringt op meer testen. Voor ons is het ook even afwachten, hoe dit gaat lopen. In die zin is het natuurlijk opportunistisch. In principe kunnen we hier 100 mensen per dag testen. Mocht de belangstelling groter zijn, dan kunnen we die capaciteit nog uitbreiden naar 200 of zelfs 300 mensen." 

Negatieve verklaring
Het corona-pitstop, op een steenworp van de vertrek- en aankomsthal van Eindhoven Airport, komt voort uit een samenwerking van de bedrijven Ecolog, en Pro Health Medical uit Nederweert. "We richten ons met name op reizigers die een negatieve verklaring nodig hebben", legt Eelco van der Leij van Ecolog uit. "Bedrijven willen graag zeker weten dat hun terugkerende of vertrekkende medewerkers corona-vrij zijn. Dat kunnen ze hier laten testen. Bij de GGD kun je alleen met symptomen terecht. Hier ook als je helemaal klachtenvrij bent." Ecolog verzekert dat de test dezelfde is, als waar de GGD mee werkt. Een test die dus door de RIVM is goedgekeurd.

Het is inderdaad nog rustig, maar we hebben goede hoop dat het nog aantrekt

• Eelco van der Leij, Ecolog

Mogelijk krijgt de 'pitstop' vandaag al meer klanten, omdat reizigers inmiddels in de aankomsthal van het vliegveld op de testlocatie worden gewezen.

105 euro
Een test bij Ecolog is in tegenstelling tot die bij de GGD niet gratis. 105 euro betaalt de klant voor zijn gewenste zekerheid. De uitslag wordt hem of haar nog dezelfde dag meegedeeld. De corona-pitstop is van maandag tot en met zaterdag geopend van 7.30 tot 13 uur. Voor een test moet de klant vooraf wel even een tijdslot inboeken, via de website van Ecolog

Laat je reactie achter