Larissa Gomes Meyer - Studio040

Nog geen duidelijkheid voor basisschool 't Schrijverke

Wethouder Rob van Otterdijk van Geldrop-Mierlo heeft gesproken met stichting Eenbes om te kijken of de overvolle basisschool 't Schrijverke in Luchen een of meer lokalen kan gebruiken bij kindcentrum De Kersentuin. Het is nog onduidelijk wat het gesprek heeft opgeleverd.

Een woordvoerder van de gemeente wil alleen bevestigen dat het gesprek heeft plaatsgevonden. "Als er iets te melden valt, dan komen we op een later moment met een verklaring", is het enige dat hij kan zeggen over het gesprek. Het is onduidelijk wanneer die verklaring dan komt.

Het gesprek was toegezegd in de vergadering van de gemeenteraad van afgelopen maandag. De diverse partijen worstelden daar met de klachten over ruimtegebrek in de school. Een meerderheid van de Raad nam een motie aan om te onderzoeken of het mogelijk zou zijn één noodlokaal te plaatsen en daarnaast ruimten te gebruiken bij De Kersentuin. In dat gebouw aan de rand van Mierlo zitten nu een basisschool en een kinderopvang van Korein.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de financiering van schoolgebouwen. Daar zijn allerlei regels voor, die bepalen hoe groot een schoolgebouw moet zijn. Het probleem van 't Schrijverke is dat het officieel één basisschool met twee locaties is. Daarom wordt alleen gekeken naar het totaal aantal leerlingen en de totale grootte van de twee schoolgebouwen. Als de dependance in Luchen een zelfstandige school zou zijn, was uitbreiding wel nodig volgens de regels.

Leerlingen van groep 8 hebben nu les op de hoofdlocatie in Mierlo, maar die is volgens veel ouders te ver verwijderd van de wijk Luchen.

Laat je reactie achter