advertentie Banner Siteli

De woontorens Aurora en Luna werden in 2016 opgeleverd. Bart van Overbeeke|TU/e

Nieuwe woontorens op de TU/e-campus

De Technische Universiteit Eindhoven gaat twee nieuwe woontorens bouwen op de campus. Dat meldt de universiteit.

De nieuwbouw moet plaats gaan bieden aan zevenhonderd studenten. Naast twee torens, die ieder zo’n driehonderd woningen moeten opleveren, komt er nog laagbouw waar ruimte is voor honderd studenten. De gebouwen komen op de plek van het huidige Paviljoen, dat gesloopt gaat worden.
De universiteit wil dat marktpartijen de huisvesting gaat bouwen en exploiteren.

Wooncrisis
De nieuwe bouwplannen zijn een welkome toevoeging aan de woningmarkt. Er is een algeheel tekort aan woningen en ook voor studenten wordt het hoe langer hoe moeilijker om betaalbare woonruimte te vinden. In het Plan van Aanpak Studentenhuisvesting, dat begin 2019 openbaar werd, blijkt dat er op dat moment al een tekort van zo’n 1200 studentenwoningen is.

Daarnaast is de verwachting dat het aantal studenten in Eindhoven tussen 2019 en 2023 toeneemt met zo’n zesduizend studenten. Om het te huisvesten zijn er naar verwachting bijna vierduizend extra woningen nodig.

Sociaal niveau
Met de nieuwbouw komt het totaal aantal studentenwoningen op de campus op 1500. In 2016 werden de eerste woontorens gebouwd op het terrein, die ruimte bieden aan 750 studenten.

De exploitant van de nieuwbouw moet minimaal de helft van de woningen uit kamers laten bestaan. De helft daarvan, dus een kwart van alle nieuw te bouwen woonruimte, moet van sociaal huurniveau zijn. Dat meldt de woordvoerder van de universiteit.

Laat je reactie achter