Catharina Ziekenhuis

Nieuwe uitbraak Catharina Ziekenhuis

Voor de tweede keer in korte tijd heeft er een corona-uitbraak plaatsgevonden in het Catharina Ziekenhuis. Op de afdeling Chirurgie zijn acht mensen positief getest.

Aanvankelijk ging het om één patiënt die bleek corona te hebben. Bij de testronde die volgde op die uitslag werden nog eens vier patiënten en drie medewerkers positief getest. Volgens het ziekenhuis staat de nieuwe uitbraak los van de uitbraak van eind vorige week.

Om verdere besmetting te voorkomen wordt op de twee chirurgie-afdelingen, die zich op dezelfde etage van het ziekenhuis bevinden, iedereen in cohort verpleegd. Dat houdt in dat op die afdeling dezelfde maatregelen gelden als op een corona-afdeling. Ook worden er geen patiënten meer opgenomen op de afdelingen. De besmette medewerkers en medewerkers met mogelijke coronaklachten zijn in thuisquarantaine.

Het ziekenhuis onderzoekt nog of het gaat om de zeer besmettelijke Britse variant van het virus. Dat was wel het geval bij de eerdere uitbraak.

Exemplarisch
Nardo van der Meer, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, spreekt zijn medeleven uit aan de besmette personen.
“We leven mee met de patiënten en de medewerkers die nu te maken krijgen met deze besmetting”, aldus, de voorzitter. “Wat we in ons ziekenhuis zien gebeuren is exemplarisch voor wat elders in Nederland ook gebeurt en naar verwachting de komende weken zal doorzetten,” aldus Van der Meer.

Het ziekenhuis laat weten door de uitbraak extra maatregelen te treffen. Zo krijgt iedere bezoeker van het ziekenhuis een mondkapje van het type 2R. Het mondkapje biedt meer bescherming dan normale exemplaren. Gesprekken in het ziekenhuis gaan gewoon door, tenzij iemand daarvan tegenbericht krijgt. Wel gebeuren ze op afstand als dat kan.

Laat je reactie achter