advertentie Banner Siteli

Eindhoven Airport

Nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport klaar

De grote nieuwe parkeergarage op Eindhoven Airport wordt volgende week dinsdag opgeleverd.

De garage biedt plek aan bijna 800 parkeerplekken, een Kiss & Ride, een busstation, fietsenstalling en een MacDonalds met McDrive. Verder zijn er in de garage, tegenover de terminal, diverse oplaadpunten voor elektrische auto's.

Met de nieuwe garage is de luchthaven aantrekkelijker voor bezoekers, aldus Eindhoven Airport. Ook moet het vliegveld nu beter bereikbaar zijn.  “We zijn er trots op dat we de garage binnenkort in gebruik kunnen nemen. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van velen is dit complex volledig herbouwd. Hierbij zijn de geleerde lessen uit de diverse onderzoeken naar de gedeeltelijke instorting meegenomen,” aldus Roel Hellemons, directeur Eindhoven Airport.

Ontwerp
Het gebouw is ontworpen door De Bever Architecten uit Eindhoven. De opdracht was dat het ontwerp past bij de terminal en het Tulip Inn-hotel. Nu de garage klaar is, wordt er gestart met de nieuwe inrichting van het terrein tussen P1 en de terminal. Daarbij moet er een boulevard ontstaan voor voetgangers, met tal van bomen.

Instorting en vertraging
De bouw lag een tijd stil, na de instorting van de parkeergarage eind mei 2017. Een bouwfout en ontwerpfout werden in twee onderzoeken genoemd als oorzaken. De garage werd begin 2018 gesloopt, en daarna herbouwd.

Laat je reactie achter