Nieuwe milieustraat Acht in gebruik genomen

Eindhoven heeft sinds maandag een nieuwe milieustraat. Wethouder Rik Thijs nam hem vanochtend met een bakfiets vol afval in gebruik. De stortplaats aan de Achtseweg Noord 41 op bedrijventerrein GDC in Acht, vervangt de sinds zaterdag gesloten locatie aan de Gabriël Metsulaan.

De nieuwe milieustraat moet voor een betere verdeling van de afvalstromen in de stad zorgt. In de oude situatie lag de verhouding wat scheef. De locatie 'Gabriël Metsulaan' verwerkte 40 procent van de karretjes afval, die aan de Lodewijkstraat de overige 60 procent.

A- en B-route
Afvalstortend Eindhoven gaat er volgens Cure-directeur Frans van Strijp sowieso op vooruit met de nieuwe milieustraat. Zo moet het ruim opgezette terrein er voor zorgen dat de klant sneller dan gewend zijn afval kwijt kan. Vanaf de entree kan de bezoeker kiezen tussen een A- en B-route. A leidt hem naar de containers, route B voert de storter langs een aantal grotere stortvakken, waar puin, tuinafval, zand en ander groot materieel gedropt kan worden. Een ander voordeel van de nieuwe stortplaats is dat de eventuele rij wachtenden op het eigen terrein opgevangen kan worden en niet op de openbare weg, zoals bij de andere milieustraten het geval was en is.

Geen trapjes meer
Op deze milieustraat ook geen gehannes meer met trapjes, die je als klant met je hout, matrassen of oud ijzer op moest om de container te bereiken. Die hoogte bereik je in Acht door met je auto een ‘bordes’ op te rijden.  

De nieuwe milieustraat hanteert de bekende openingstijden. Onderzocht wordt of hier de zondag nog aan wordt toegevoegd, zo laat Van Strijp weten. “Mocht je thuis twijfelen aan de drukte, dan kun je in toekomst wellicht op de webcam kijken, die we willen gaan plaatsen.”

Laat je reactie achter